Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2020 00:51 - ПЪРВАТА СЕКСУАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ Е В СЪВЕТСКА РУСИЯ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 816 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В първите години след Октомврийската революция от 1917 г. в Русия има забележителни опити да се внедри някаква "нова сексуалност", но впоследствие комунистическата пропаганда прави всичко възможно те да бъдат забравени.
Висшите комунистически вождове също охотно се заемат да прекрояват установилите се от хилядолетия семейни отношения.
„Семейството като буржоазна институция е пълна отживелица. Сексуалният гнет е главното средство за поробване на човека. Докато той съществува, и дума не може да става за свобода” пише Троцки в писмо до Ленин. Вождът отговаря: ”И не само семейството. Всички забрани по отношение на сексуалността трябва да бъдат снети."
Под предлог, че трябва да бъдат унищожени "буржоазния морал и попщината" се стига и до куриозни експерименти. Така например Съветът на народните комисари в град Саратов издава "Декрет за отмяна на частното владеене на жените", който влиза в сила от 1 януари 1918 г. В него четем: "Законният брак, имащ място до последно време несъмнено се явява продукт на това социално неравенство, което трябва да бъде изкоренено в Съветската република. Досега законните бракове бяха сериозно оръжие в ръцете на буржоазията в нейната борба срещу пролетариата и благодарение на него всички най-добри екземпляри на красивия пол бяха собственост на буржоазните империалисти, а такава собственост нарушава правилното продължаване на човешкия род." И за да прекрати тази "ужасна" практика Съвета на народните комисари решава да отмени "постоянното владеене на жени на възраст от 17 до 30 години". Изключение се прави само за омъжени жени с пет и повече деца. Останалите се обявяват за "достояние на целия трудов народ". Все пак има ограничение ползването на жените да не надвишава четири пъти за седмица и за не повече от 3 часа, а за да се възползват мъжете от тях трябва да представят удостоверение, че принадлежат на работническата класа. Предвидени са и специални такси от по 1000 рубли, които трябва да заплащат тези, които не могат да докажат трудовия си произход.
В Русия успоредно с комунистическата революция се говори и за сексуална такава. Набира сили и движението "Долу срама!". То организира манифестации с хора от двата пола без дрехи, а начело на една негова демонстрация в Симферопол е лично Владимир Маяковски с две голи красавици под ръка.
И първата годишнина от победата на комунистическата революция е отбелязана в Петроград с грандиозно шествие на лесбийки. За тях пише в спомените си и Лев Троцки, като разказва, че Ленин радостно ги поздравил със: “Само така, другарки!” 



Гласувай:
1



1. dobrodan - Това специално го пратете на крумбелосвет, моралния
01.05.2020 11:55
стожер на КОМУНИЗЪМА и СОЦИАЛИЗЪМА, има да си търка челото :):):)!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 918291
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930