Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2022 01:21 - РОТШИЛД - НАЙ-ВАЖНАТА ЕВРЕЙСКА ФАМИЛИЯ, КОЯТО КОНТРОЛИРА СВЕТА
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
1



МОСКВА (Ройтерс) - Групата Ротшилд обмисля да наеме нови служители за своята руска операция по-късно тази година, противодействайки на тенденцията големите западни финансови съветници да намаляват, отчасти защото смята, че може да печели пари от борещата се икономика.

Джовани Салвети, ръководител на операциите на Ротшилд в Русия и Общността на независимите държави (ОНД), каза пред Ройтерс, че вярва, че фирмата може да се справи добре с консултации относно преструктуриране на дългове, замяна на активи и неуспешни продажби - всички дейности, които могат да доведат до възход във времена на икономически трудности.

Вълна от преструктуриране вероятно ще продължи до средата на следващата година, каза той в интервю, но перспективите за бизнес след това са несигурни, като всичко зависи от световните цени на енергийните и други суровини, на които Русия разчита толкова силно.

Руската икономика се сви с 3,7% миналата година поради ниските цени на петрола плюс западните санкции, наложени заради кризата в Украйна, и липсата на достъп до международните капиталови пазари за руските кредитополучатели.

Салвети каза, че очаква икономиката като цяло да се подобри донякъде през втората половина на тази година, въпреки че много други международни инвеститори не споделят този оптимизъм.

Повечето икономисти очакват БВП да падне с още един процент през 2016 г., преди да се върне към растеж от 2017 г.

Финансовата консултантска група на Rothschild Group има девет банкери в Русия, каза Салвети, някои от които бяха наети наскоро от Deutsche Bank, която намалява операциите си в Русия.

Разширяването беше възможно. „В момента търсим евентуално да наемем допълнителни хора през втората половина на годината, особено като очаквам известно подобрение на пазара“, каза той.

Планът за наемане, който ще се стреми да наема персонал в Москва, а също и за възможна работа по проекти в други части на по-широкия регион, идва, когато други глобални играчи като Royal Bank of Scotland, Barclays и Deutsche или напускат, или намаляват присъствието си в Русия.

Ротшилд, който е в Русия от 1994 г., е активен в консултирането при продажби на акции, включително публични предлагания, преструктуриране на дълг, замяна на активи и други видове сделки.

Основните му конкуренти в Русия са звената за инвестиционно банкиране на двете най-големи банки в страната, Сбербанк ( SBER.MM ) и VTB ( VTBR.MM ), както и глобални играчи като Citi или Deutsche, в зависимост от сделката.

Голяма част от традиционните инвестиционни банки пресъхнаха в Русия поради западните санкции, които рязко ограничиха притока на чужди капитали и ограничиха дейността на местните фирми в световен мащаб, както и международните заеми.

В последно време Ротшилд съветва относно преструктурирането на дълга на руската компания за стомана и въглища Мечел и участва в придобиването на дял от компанията майка на Alfa Bank в замяна на украинската банка на UniCredit, наред с други сделки.

Салвети, който е в Москва от 2012 г., каза, че очаква повече от този тип сделки - хартиени транзакции, включващи по-малко пари в брой - да се появят в региона, тъй като "хората също са движени от геополитическата ситуация в тази част на света".

"Хората не искат да използват парите в наши дни в ОНД, а по-скоро да правят сделки, които отговарят повече на новата геополитическа ситуация. Има много активи, които могат да бъдат заменени с други активи", каза той.

БЪДЕЩЕ НА ИНВЕСТИЦИОННОТО БАНКИРАНЕ

Салвети каза, че Ротшилд работи върху преструктурирането на около 15 милиарда долара корпоративен дълг в Русия и ОНД, група от бивши съветски републики. Той каза, че очаква втората част на годината да бъде предимно доминирана от преструктуриране на дълга и това, което той определи като геополитически водени сливания и придобивания (M&A).

Редица западни компании са продали руските си активи, отчасти в отговор на западните санкции, докато азиатските инвеститори купиха руски фирми.

„Ние предлагаме някои проекти, така че кумулативно, че можем да получим още 2-3 милиарда долара за преструктуриране на корпоративен дълг в допълнение към сегашните 15 милиарда долара“, каза Салвети.

"Сега има вълна от преструктуриране, но не можете да се преструктурирате до края на живота си. Поне за нас, най-късно след 18 месеца, цялото голямо преструктуриране ще бъде извършено."

Салвети каза, че очаква украинското преструктуриране да бъде завършено до края на тази година и руските сделки до следващия юни. "Големият въпрос е какво следва? Нямам отговор, честно казано - това зависи от това как ще се развие пазарът, по същество, тъй като всичко се движи от цените на суровините."

(Редактиране от Андрю Озбърн и Дейвид Стамп)

- https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKCN0WI27W

За тези, които все още не са сигурни в плановете за приватизация на Беларус, има още един знак, че правителството се отнася сериозно към това.

Moscow Times съобщава, че президентът Лукашенко е поканил Rothschild Group да съветва правителството относно оценката на предприятията. Очевидно Беларус нямаше да покани Rothschild Group да приватизира малки държавни компании. Ротшилд е в центъра на световните финансови пазари повече от 200 години. Той предоставя услуги за инвестиционно банкиране, корпоративно банкиране и частно банкиране и доверие на правителства, корпорации и физически лица.

Разговорите с Ротшилд предполагат, че в близко бъдеще може да видим нещо голямо в приватизационните плочи. Властите в Беларус вече имат опит в работата с Ротшилд. През 2009 г. Ротшилд участва в продажбата на една от водещите банки в Беларус – BPS Bank, която беше придобита от руската Сбербанк за 280,7 милиона долара. Moscow Times съобщава:

„Ние не само искаме да получим вашите [ценови] оценки за приватизираните компании, но бихме искали да научим много от вас“, каза президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с висшия ръководител на групата за финансови услуги. „Би било много добре да работим с вашите специалисти. Ако се съгласите, скоро бихме могли да делегираме няколко проекта и да работим по тях сериозно.”

- https://belarusdigest.com/story/belarus-talks-to-rothschild-to-put-something-big-on-its-privatization-plate/

От семейната база във Франкфурт, където петимата братя Ротшилд са родени през последната четвърт на 18-ти век, бизнес интересите на Ротшилд се развиват бързо, придобивайки глобално измерение още през 1820-те.

Глобален бизнес

Едва ли има кътче от земното кълбо, където бизнесът на Ротшилд да не е достигнал. Азбучният списък на държавите по-долу показва обхвата на бизнес участието на Ротшилд в целия свят. За държави, които са били известни с повече от едно име, те са изброени по реда на предишното си име, т.е. името, с което са били известни, когато банките на Ротшилд за първи път са започнали работа с тях. 

Допълнителна информация за дейностите в тези страни може да бъде намерена на микросайта на  Rothschild Business . За достъп до този сайт е необходим акаунт на Rothschild Research Forum. Кандидатствайте за членство в изследователския форум на Ротшилд »

А  Африка (Централна и Западна), Албания, Алжир, Антарктика, Австралия, Австрия, Аржентина

B Белгия, Боливия, Ботсвана, Бразилия, България, Бирма (Мианмар)

C Канада, Карибите, Цейлон (Шри Ланка), Нормандските острови, Чили, Китай, Колумбия, Куба, Чехословакия (Чехия)

D Дания 

E Египет 

F Фиджи, Финландия, Франция

G Германия, Гърция 

H Хондурас, Хонг Конг, Унгария

I Индия, Индонезия, Ирландия, Израел, Италия 

J Япония 

L Латвия, Люксембург, Литва

M Малайзия, Малта, Близкия изток, Мексико, Молодова

N Холандия, Нова Зеландия, Северна Родезия (Замбия), Норвегия 

P Палестина, Перу, Филипините, Полша, Португалия, Прусия, Пуерто Рико

R Родезия (Зимбабве), Румъния (Румъния), Русия

S Шотландия, Сингапур, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария

T Тайланд, Турция 

U Украйна, Обединено кралство, Съединени американски щати, Уругвай

V Венецуела

- https://www.rothschildarchive.org/business/rothschild_worldwide/

5 милиарда британски лири причината Ротшилд да забие приятеля си Джордж в гърба.

Кийт Довканц

23 октомври 2008 г

Докато яхтата на Олег Дерипаска отплаваше от съдбовните срещи край Корфу миналия август, капитанът й пое курс далеч от игрищата на мегабогатите и се насочи към едно от най-пустите пристанища на Адриатика. Кралица К се качваше в продължение на дни на великолепната котва близо до великолепната вила на Нат Ротшилд на върха на скалите, но на 27 август, точно след като прие Манделсън, Осбърн и др., корабът за 80 милиона британски лири пусна котва от кея, пълен с ръждясали кранове, разпадайки се бетон и няколко полупотънали подводници от Студената война.

Това беше гледка, която зарадва сърцето на Дерипаска. Това беше Тиват, в Черна гора, където той участва в сделка, която очаква да спечели много пари за него и неговия приятел Нат Ротшилд. Тиват е пристанище, използвано някога от военноморските сили на бивша Югославия. Старият арсенал е развалина, но Дерипаска и Ротшилд се надяват да го превърнат в новото Монако.

Планът им е амбициозен; някои биха казали дръзки. Това е и индикатор за изключителната връзка между тях. Личните и делови отношения, споделени от тези двама мъже, лежат в основата на все още разгръщащата се афера на Корфу. Последствията продължават да поглъщат всички заинтересовани, като канцлерът в сянка Джордж Озбърн се бори за доверие, а лорд Манделсън се наслаждава на съмнителното удоволствие от Пировото отмъщение. Действията им са лесно обяснени, може би, но какво да кажем за Ротшилд?

Мнозина се чудеха защо той се впусна в битката, атакувайки стария си приятел Озбърн и потопи цялата политическа кариера на чакащия канцлер на тори в опасност. Сега, очевидно, той е предупредил Озбърн, че ще удари отново, ако неговата истинност бъде оспорена.

Съобщава се, че при разкриването на частни разговори, проведени под покрива на Ротшилд, Озбърн е допуснал сериозна грешка в преценката и Ротшилд решава да го накаже. Това почти сигурно е вярно. Но за какво да го накаже? Предположенията, че 37-годишният Ротшилд по някакъв начин се е опитвал да спазва кодекс на омерта, може да са извън границите.

По-вероятното обяснение е, че разпуснатият език на Озбърн отприщи вихрушка не само за политиците, но и за Дерипаска. Да бъде изхвърлен в челните редици на медийна разправия беше последното нещо, от което Дерипаска имаше нужда, особено сега. През последните седмици той води деликатни преговори с банки, на които компаниите му дължат сериозни суми. Той се бори да задържи части от своята империя от 16 милиарда британски лири, след като беше принуден да се откаже от част от нея точно когато състоянието му се поклати от глобалния спад. До края на този месец той трябва да намери Ј1,14 милиарда, за да покрие инвестиция в никеловата индустрия. Според последните сведения той изпитва затруднения с набирането на парите.

Представете си реакцията му, когато се озова на първите страници по целия свят, в центъра на историите за предполагаемите му връзки с нежелани и твърдения, че компаниите му са участвали в съмнителни сделки. Точно когато адвокатите му се опитваха да възстановят американската му виза, документите бяха пълни с предположения, че ФБР иска да го държи далеч от Америка.

Сигурно е имало интересни разговори между главните герои в аферата Корфу през последната седмица, но разговорите между Дерипаска и Нат Ротшилд може би са били сред най-колоритните.

Изненадващо ли е, че Ротшилд отвърна? Доказателствата за това колко близки са всъщност той и Дерипаска, предполагат, че това е било неизбежно. За да разберем как функционират отношенията им, е необходимо да се върнем назад, към времето преди да се срещнат, към човека, който е бил Ротшилд.

В Итън Ротшилд беше шепа. В един момент го качиха на борда с майстор, за да се опита да го успокои. Като студент в Оксфорд той беше ентусиазиран член на клуба Булингдън (Озбърн беше раздразнителен приятел) и една вечер скочи на масата и изкрещя "Деветдесет и седем милиона!" по причини, които никой не успя да открие, въпреки че някои предположиха, че това може да е размерът на доверителния му фонд.

Младият Нат хареса едно питие и стана буен след няколко. Една нощ в града с приятелите си от Булингдън той изпрати преносима тоалетна, търкаляща се със скорост надолу по хълма, знаейки, че е била използвана по това време.

През 1995 г. той избяга в Лас Вегас, за да се ожени за Анабел Нийлсън, дъщеря на известен градски деятел. За първи път се срещнаха на плаж в Индия, а по-късно отидоха заедно в Ню Йорк. Анабел и Нат се забавляваха здраво от двете страни на Атлантика. Бракът беше мъгла от дълги нощи около хора, които пиеха много напитки и наркотици. След три години, изпъстрени от експлозивни караници и емоционални помирения, те се отказаха и се разделиха завинаги. В края на това, казват приятелите на Нат, той беше бъркотия.

Някои смятаха, че може да стане жертва на проклятието на Ротшилд, което видя братовчед му, 23-годишният Рафаел де Ротшилд, да рухне и да умре на паваж в Ню Йорк от свръхдоза хероин, а друг роднина, Амшел Ротшилд, се обеси в хотелска стая в Париж. на 41 години.

Но Нат изведнъж откри нещо отблъскващо в съществуването на посветен сибарит. Той спря да пие и започна да си търси работа. Той никога не е говорил за това, което някои близки до него смятат за момент на прозрение, но има мнение, че в този момент от живота си Нат е видял съдбата си не като плейбой, а като Ротшилд и всичко, което името предполага. Като правене на много пари.

Първо той се присъедини към Lazards in the City, след което се върна в Ню Йорк, където се срещна с Тим Баракет, амбициозен експерт по арбитраж, който, подобно на Ротшилд, беше в средата на 20-те. Баракет искаше да създаде свой собствен хедж фонд, Атикус, а Ротшилд вложи собствените си пари, за да стане 50-процентов партньор.

Те започнаха с по-малко от Ј4 милиона. Преди Атикус да претърпи побой в настоящата финансова буря се смяташе, че управлява около Ј12 милиарда. Един доклад предполага, че сега е загубил около една трета от стойността си.

Тук историята се връща към Олег Дерипаска. Изключителното богатство, което Ротшилд и баща му Лорд (Джейкъб) Ротшилд са натрупали през последните няколко години, до голяма степен произлиза от Русия и Източна Европа. Те работят заедно и в последния списък на богатите богатството им се оценява заедно на 1,4 милиарда британски лири.

Подобно на повечето други големи богатства, този брой може да е бил намален наскоро, но не може да има съмнение, че Нат е значително по-богат сега, отколкото беше преди няколко години. Дерипаска изигра роля в това.

40-годишният руснак и Нат се запознават преди пет години чрез Роман Абрамович, собственик на футболен клуб Челси, който също е бизнес партньор на Ротшилдови. Те станаха приятели почти мигновено. По онова време английският на Дерипаска беше лош, но той работи усърдно и сега говори свободно.

Скоро след като се срещнаха, Ротшилд и Дерипаска разговаряха големи сделки. А фокусът на вниманието им беше Русия и Изтокът. Нат и баща му основават JNR, компания, посветена на намирането на инвестиции зад това, което някога е било желязната завеса. Дерипаска, ако не и партньор във всяка сделка, рядко беше далеч. През 2004 г. той и Нат отидоха на разходка до Израел с частния самолет на Дерипаска. Няколко месеца по-късно те бяха в Таджикстан, след това в Псков в Северна Русия.

Като съпредседател на Атикус, Ротшилд беше напълно готов да изследва области на богатство, които останалата част от света не можеше лесно да види. Контактите и дълбочината на познанията на неговия приятел Дерипаска бяха безценни.

Дерипаска покани Ротшилд да се присъедини към консултативния съвет на неговата алуминиева компания Rusal, вторият по големина производител на метала в света. Те обсъдиха проучването на нефт в Черно море, инвестициите в Украйна, Казахстан и други бивши съветски републики.

Миналата година TriGranit, унгарски инвестиционен фонд, в който Ротшилд има голям дял, договори предприятие за недвижими имоти на стойност 3,5 милиарда британски лири с дъщерно дружество на Газпром, руския енергиен гигант. Инсайдери в индустрията се чудеха дали тесните връзки на Дерипаска с Кремъл помогнаха за изглаждане на пътя.

Докато самолетът му прекоси света източно от Виена, на Ротшилд трябва да му се стори, че е бил поканен в пещерата на Аладин със скрити съкровища. Станете свидетели на екскурзията му в Калмикия, отдалечена руска република, управлявана от Кирсан Илюмжинов, харизматичен лидер, който се бори в предизборна кампания с обещания за предоставяне на безплатен мобилен телефон за всеки пастир и гаранция, че Диего Марадона ще бъде приет от местния футболен отбор.

Илюмжинов доверява на приятели, че е бил заловен от извънземни и е зърнал гледка към Вселената, недопускана на повечето смъртни. Неговата политическа безмилостност е съчетана с чувство за божествена правота и това, което редките посетители на страната му наричат ​​шокиращ чар.

Нат Ротшилд определено си падна. По време на пътуване до Тбилиси той каза на грузинския президент Михаил Саакашвили, че иска да се срещне с Илюмжинов. Очарованието на Ротшилд към Калмикия и нейния президент, пътуващ в космоса, може, разбира се, да има нещо общо с факта, че малката република разполага с огромни ресурси от петрол и газ.

Лондонски бизнесмен, запознат с англо-руските транзакции, каза: „Нат е направил парите си от руснаците. Той откри, че името му е като божество за тези нови предприемачи и го е използвал в своя полза. Той трябва да защити Дерипаска. Състоянието им и вероятно бъдещето им също са неразривно свързани."

Това със сигурност важи за сделката с Тиват. Дерипаска забеляза потенциала на Черна гора преди години. Неговите безупречни политически връзки несъмнено биха го предупредили за този спящ скъпоценен камък в Адриатика, някога натежаван от връзката си със Сърбия, но сега независим. Дерипаска инвестира сериозно в страната, изкупувайки ценната й алуминиева индустрия. Той се сприятелява с премиера Мило Джуканович, който играе важна роля в проправянето на пътя за новия проект на Монако.

Интригуващо е, че докато Дерипаска и Ротшилд преговаряха за закупуване на лизинг на старото военноморско пристанище, Питър Манделсън, тогава комисар по търговията на ЕС, подкрепяше усилията на Черна гора да се присъедини към Световната търговска организация.

Планът за Тиват е спиращ дъха. Ротшилд, баща му, Дерипаска и други инвеститори искат да превърнат залива, описан някога от Байрон като "най-красивата среща между сушата и морето", в ново убежище за богатите. Ще има яхтено пристанище за най-големите яхти в света, няколко първокласни хотела, апартаменти и бутици. Очаква се естествената красота на местоположението и облекченият данъчен режим на Черна гора да привлекат най-богатите хора в света. Според някои оценки схемата може да струва Ј5 милиарда.

Това е голяма работа за Ротшилд и Дерипаска. Когато Дерипаска отплава Queen K далеч от този бъдещ рай и в кръстосания огън на аферата с Корфу, наистина би било забележително, ако приятелят му не беше предприел контраатака.

- https://www.standard.co.uk/hp/front/the-ps5-billion-reason-rothschild-knifed-his-friend-george-in-the-back-6816466.html?amp

Газпром се превърна в най-голямата публична компания в света по отношение на EBITDA, оставяйки Apple и ExxonMobil зад себе си. В отделно развитие се съобщава, че Rothschild Investment Corporation активно купува акции на Газпром.

В края на април Газпром публикува консолидираните си отчети за 2013 г. Данните показват, че през 2013 г. компанията се е издигнала от трето до първо място в света по EBITDA (печалба преди лихви, данъци, амортизация и амортизация), която нараства с 22% до 2,01 милиарда рубли (61,4 милиарда долара).

EBITDA означава "печалба преди лихви, данъци, амортизация и амортизация". Това е показател за оперативната рентабилност на компанията, използван за сравняване на компанията с нейните секторни еквиваленти и оценка на нейното представяне, независимо от дълговете й към различни кредитори или държавата.

Следват китайската Petrochina (57,78 милиарда долара), ExxonMobil (57,48 милиарда долара) и Apple (55,76 милиарда долара).
По отношение на нетната печалба "Газпром" е петата по големина компания в света (35,62 милиарда долара), а по отношение на приходите - 16-та (106,4 милиарда долара).
Експерти, анкетирани от бизнес всекидневника "Ведомости", приписват покачването на EBIDTA на "Газпром" на рекордно високите доставки на газ за Европа, които нараснаха с 16,3 процента миналата година, докато пазарният дял на компанията се увеличи от 26 на 30 процента.
В същото време цените на газа останаха практически непроменени. Отчитайки 40 процента от приходите на компанията, Европа е основният пазар за "Газпром", каза за "Ведомости" Сергей Вахрамеев, анализатор от Анкоринвест.

Но това нарастване на печалбите не е оказало влияние върху капитализацията на Газпром. Все още подценена, компанията дори не е класирана сред първите 100 компании в света. Към 29 април Газпром беше едва на 110-то място с капитализация от около 85 милиарда долара. За сравнение, капитализацията на ExxonMobil на 29 април възлизаше на 436,08 милиарда долара, докато тази на най-ценната компания в света, Apple, на 511,74 милиарда долара.
Ротшилд инвестира в Газпром 
Следователно не е изненадващо, че все по-евтините акции на Газпром предизвикват засилен интерес от страна на династията Ротшилд. През първото тримесечие на 2014 г. Rothschild Investment Corporation увеличи инвестициите си в АДР на Газпром ( американски депозитарни разписки ) седем пъти, до 1,7 милиона долара, според изявлението, което корпорацията е подала в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.
"За династия, която дълги години е била символ на богатство и власт, това не е значителна сума. Това е по-скоро сигнал, че ситуацията на руския пазар все още може да се подобри", анализатор от брокерската фирма FBS, Това каза Кира Юхтенко пред в. "Взгляд".
През първото тримесечие на 2014 г. акциите на Газпром се колебаеха между 120 и 145 рубли (3-4 долара по текущия обменен курс). За сравнение, след кризата от 2008 г. акциите на компанията загубиха 74% от стойността си и бяха на цена от 84 рубли. След това цената започна да се покачва и достигна 247 рубли през 2011 г., след което отново падна.
Акциите на Газпром продължават да са подценени, каза Юхтенко. Бъдещата им стойност зависи изцяло от Запада. Ако Западът прибегне до по-строги икономически санкции срещу Русия, тогава всички ще пострадат и Газпром ще почувства изгарянето най-остро от всички.

В този случай акциите на компанията могат да паднат до $2, продължи анализаторът. „Ако напрежението в руско-украинските отношения се успокои, акциите на „Газпром“ ще се върнат до 135 рубли (около 3,7 долара) и ще продължат да нарастват“, заключи Юхтенко.
По материал, публикуван от вестниците " Ведомости" и " Взгляд ".
Всички права запазени от "Российская газета".
- https://www.rbth.com/business/2014/05/06/gazprom_beats_apple_to_top_global_ranking_amid_rothschild_interest_36441.html

През ноември 1909 г. Хитлер се възхищаваше на Ротшилд за това, че се придържа към религията си, дори ако това му попречи да влезе в съда.

Има хора, които сериозно се съмняват, че Йохан Георг Хидлер е бащата на Алоис. Тисен и Кьолер например твърдят, че канцлерът Долфус е наредил на австрийската полиция да проведе задълбочено разследване на семейство Хитлер. В резултат на това разследване е изготвен таен документ, който доказва, че Мария Анна Шиклгрубер е живяла във Виена по времето, когато е зачела. По това време тя работи като прислужница в дома на барон Ротшилд. Веднага след като семейството разкрива бременността си, тя е изпратена обратно в дома си в Спитал, където е роден Алоис. Ако е вярно, че един от Ротшилдови е истинският баща на Алоис Хитлер, това ще направи Адолф на четвърт евреин. Според тези източници Адолф Хитлер е знаел за съществуването на този документ и за уличаващите доказателства, които той съдържа. За да го получи, той ускорява събитията в Австрия и инициира убийството на Долфус. Според тази история той не успява да получи документа по това време, тъй като Долфус го е разкрил и е казал на Шушниг за местонахождението му, така че в случай на смъртта му независимостта на Австрия да остане сигурна. Няколко истории от този общ характер са в обръщение.

Тези, които придават вяра на тази история, изтъкват няколко фактора, които изглежда благоприятстват нейната правдоподобност:

(а) Че е малко вероятно помощникът на мелничаря в малко село в този квартал да има много да остави под формата на наследство.

(б) че е странно, че Йохан Хидлер не трябва да претендира за момчето до тридесет и пет години след като се е оженил за майката и майката е починала.

(c) Че ако наследството беше оставено от Хидлер при условие, че Алоис вземе неговото име, нямаше да е възможно той да го промени на Хитлер.

(г) че интелигентността и поведението на Алоис, както и на двамата му сина, напълно не съответстват на това, което обикновено се среща в австрийските селски семейства. Те посочват, че тяхната амбициозност и изключителна политическа интуиция са много повече в хармония с традицията на Ротшилд.

(д) Че Алоис Шиклгрубер напуска родното си село в ранна възраст, за да търси късмета си във Виена, където майка му е работила

(f) че би било странно Алоис Хитлер, докато работи като митнически служител в Браунау, да избере евреин на име Принц от Виена, който да действа като кръстник на Адолф, освен ако сам не чувства някакво родство с евреите.

Това със сигурност е много интригуваща хипотеза и голяма част от по-късното поведение на Адолф може да бъде обяснено с доста лесни термини на тази основа.

- Уолтър Лангер - ,,Анализ на личността на Адолф Хитлер."

В Батуми Сталин получава работа в склада на рафинерията на Ротшилд.

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Early_life_of_Joseph_Stalin

Приятелството на странния финансист Нат Ротшилд, 39-годишен, наследник на едно от най-изтъкнатите еврейски семейства в Европа, със сина на полковник Кадафи, епицен, Саиф, е забележително.

Полковник Кадафи конфискува цялата еврейска собственост в Либия, когато дойде на власт.

Всички дългове към евреите са отменени и емиграцията е законово забранена.

Но през 2004 г. – годината, в която Тони Блеър се сприятелява с либийския луд – Кадафи каза, че ще обсъди компенсирането на евреите, лишени от имуществото им.

Твърди се, че Саиф – който се надяваше да наследи баща си – стои зад тези ходове.

Хапка за Нат Ротшилд?

- https://www.dailymail.co.uk/debate/article-1360082/Gaddafis-sons-friendship-oddball-banker-Nat-Rothschild-remarkable.html?ito=feeds-newsxml

Разкри се, че неговата сфера на влияние се простира дори до Либия, която през 80-те и 90-те години на миналия век беше ругана като терористична държава. Сейф Кадафи, синът на президента Муамар Кадафи, беше почетен гост на парти, организирано от финансиста в Ню Йорк през 2008 г., а тази година той позволи на дома му в Корфу да бъде място за среща между либиеца и лорд Манделсън.

Срещата се състоя по-рано този месец, само седмица преди да стане ясно, че шотландската изпълнителна власт обмисля освобождаването от затвора на бомбардировача от Локърби Абделбасет Али ал Меграхи. Лорд Манделсън прие, че Меграхи е участвал в дискусиите, но категорично отрече всякакви предположения, че се е намесил в решението за освобождаване на затворника.

Освен това се смята, че интересите на Нат Ротшилд се припокриват с тези на Сейф Кадафи в Черна гора, където той е свързан с инвестиции в проекта Porto Montenegro на стойност 500 милиона британски лири, който има за цел да даде на страната водещо пристанище. Смята се, че Кадафи желае да сключи редица сделки в Черна гора в полза на Либия.

- https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/from-libya-to-london-the-world-of-a-wild-child-turned-powerbroker-1776482.html?amp

Президентът Реджеп Тайип Ердоган обясни всяка стъпка от опита за преврат на 15 юли на американски бизнесмени и политици, включително главния изпълнителен директор на Bloomberg Майкъл Блумбърг, Хенри Кисинджър и Джеймс Ротшилд, и ги покани да инвестират в Турция. Провеждайки разговори с представители на мюсюлманската общност в САЩ по време на своята интензивна програма, президентът Ердоган се срещна с видни фигури в американския бизнес свят, за да разкаже за всяка секунда от опита за преврат на 15 юли и да покани инвеститори в Турция. Докато Ердоган разказа какво се е случило по време на опита за преврат на Gьlenist Terror Group (FETЦ) на 15 юли, без да пропуска никакви подробности, той увери присъстващите за единството и солидарността на турския народ около демокрацията, като предположи, че Турция не е претърпяла никакви загуби по отношение на инвестиционната си стойност. Освен неуспешния опит за преврат, докато по време на срещата бяха обсъдени и отношенията на Турция с Армения и ЕС, проблемите на Сирия и Кипър, банковия, финансовия, информационния и здравния сектор, президентът Ердоган направи предложения до Агенцията за инвестиции на премиера във връзка с проследяване на въпросите, споменати от фондове, които инвестират в Турция. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган продължава да бъде център на внимание в САЩ, където проведе разговори в рамките на заседанията на Общото събрание на ООН. В хотел Peninsula, където е отседнал, той посрещна един от най-добрите американски бизнесмени, изпълнителен директор на Bloomberg Майкъл Блумбърг. След срещата си с главния изпълнителен директор на Bloomberg Ердоган се събра с водещи американски инвеститори и бизнесмени на кръгла маса. Президентът Ердоган беше придружен от министъра по въпросите на ЕС и главен преговарящ Омер Челик, министъра на икономиката Нихат Зейбекчи, министъра на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак, заместник-председателя на Партията на АК Ясин Актай, заместник-председателя на групата на Партията на АК Мустафа Елиташ Къшъдор и Вашингтон, Мустафа Елиташ Депут, Турция Генерален секретар и говорител на президента Ибрахим Калин. В допълнение към висши фигури от американския бизнес свят присъстваха и ръководители на няколко важни институции, банки и инвестиционни банки, както и значим ветеран в американската политика и външната политика. Следователно сред присъстващите на срещата бяха главният изпълнителен директор за Европа, Близкия Изток и Африка в Citigroup Global Markets Джеймс К. Коулс, партньорът на Coxton Associates Джеф Енслин, изпълнителният директор на Lazard Кен Джейкъбс, президентът на Blackstone Хамилтън Е. Джоунс,

- https://www.dailysabah.com/economy/2016/09/24/erdogan-calls-global-investors-to-turkey-reassuring-unity-and-solidarity-around-democracy/amp

Дершовиц каза, че първият път, когато срещнал Епщайн, в дома на Лин Форестър де Ротшилд в Мартас Виниърд, Епщайн го поканил да бъде почетен гост на предстоящата вечеря за рождения ден на Уекснър. „Джефри каза нещо като: „За подарък моят приятел Лесли Уекснър иска да поканя най-важния мъж, когото срещнах тази година“, спомня си Дершовиц. Ласкателството проработи: Дершовиц присъства.

- https://www.vanityfair.com/news/2021/06/inside-jeffrey-epsteins-decades-long-relationship-with-his-biggest-client/amp

„Семейство Ротшилд притежава
80 на сто от Израел"."

- Саймън Шама, евреин, историк, носител на няколко научни и държавни британски титли.

„Златото на Ротшилд задвижваше амбициите на министър-председатели, князе и папи. То финансираше войни и договори за репарации, променяше посоката на политиката и освобождаваше...народи... От плодовитото родословно дърво на Ротшилд, натежало ОТ проницателни финансисти, се пръкнаха стотина законодатели, учени, спортисти и герои от войните както и неколцина разглезени и развратни богаташи... Нито една друга съвременна фамилия - нито Круп, нито Филипс, нито Тисен е играла толкова важна роля в европейския бизнес и то толкова дълго време. По-новите династии като Рокфелер и Форд натрупаха повече милиони, но модерните стандарти за богатство изобщо не измерват Ротшилдови те са извън класациите." - Сover Story: Western Europe: New Elan in an Old Clan", "Time", Vol. 82, No. 25, time.com, New York, NY, Friday, December 20, 1963 г.

"Неотдавна нашият народ даде на света нов пророк.
Той има две лица и носи две имена: едното е Ротшилд - лидер
на всички капиталисти, а другото е Карл Маркс - апостол
на тези, които искат да унищожат всички останали. "Блументал, Judisk Tidskrift, 57, Sweden, 1929"
Някои го наричат марксизъм. Аз го наричам юдеизъм.
Райнхолд нибур, Реч пред Еврейския институт по религия, "
New York, October 3, 1934
"Ние, евреите, сме унищожители
и ще останем такива завинаги.
Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите защото се нуждаем от един наш свят и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят."

- Морис Самуел, Jon Gentiles, p.155, Harcourt, Brace, 1924"

Смятан за меродавен източник, какъвто е списание "Time"
- собственост на евреи, посочи:

„От седем поколения [вече девет, статията е от 1963 г.] една европейска фамилия е господствала над невероятно огромна част от всичко,
което може да се купи с пари...
Тази стара и необикновена банкерска династия се пази
от любопитното око на обществото, но картата и историята на Европа са били променяни от нейните действия, а името й е гравирано върху нея: the House of Rothschild. image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 917589
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930