Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:27 - СИ ДЗИНПИН - КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОР И ЦИОНИСТКИ АГЕНТ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
0



На 14 юли 2015 г. китайският посланик Лиу Сяоминг(китайски дипломат, който е служил като посланик на Китай в Обединеното кралство от 2010 до 2021 г. при китайските лидери Ху Джинтао и Си Дзинпин) се срещна с лорд Джейкъб Ротшилд, известен британски финансист и председател на RIT Capital Partners PLC. Двете страни обмениха мнения относно финансовото сътрудничество между Китай и Обединеното кралство.

Посланик Лиу каза, че отношенията между Китай и Обединеното кралство са навлезли в нов период на бързо и всеобхватно развитие. Той се надява, че британската финансова общност ще се възползва от възможностите, ще разкрие потенциала си и ще разшири допълнително сътрудничеството с китайската страна във финансите и инвестициите в инфраструктура.

Лорд Джейкъб Ротшилд каза, че всички социални сектори в Обединеното кралство придават значение на развитието на отношенията с Китай. По-специално финансовият сектор е напълно уверен в перспективите за развитие на Китай. Британската страна е готова да работи с Китай за подобряване на финансовото сътрудничество, разширяване на взаимните инвестиции и постигане на печеливши резултати.

- https://www.fmprc.gov.cn/ce/ceuk/eng/EmbassyNews/2015/t1286329.htm

На 17 ноември 2021 г. президентът Си Дзинпин проведе телефонен разговор с израелския президент Исак Херцог.

Си Дзинпин изтъкна, че както китайската нация, така и еврейската нация имат почитана във времето история и цивилизация и двете страни се радват на трайни приятелски обмени, които са оставили много трогателни истории, които си заслужават да бъдат запомнени. От установяването на дипломатическите отношения между Китай и Израел двете страни се придържат към ключовите принципи на взаимно зачитане на суверенитета и ненамеса във вътрешните работи на другия. Двустранните отношения постигнаха бързо и стабилно развитие, а прагматичното сътрудничество между двете страни в различни области даде положителни резултати.

Си Дзинпин подчерта, че Китай и Израел имат допълнителни икономически предимства и са напълно способни да осъществяват взаимноизгодно и печелившо сътрудничество. Някои китайски предприятия взеха активно участие в изграждането на инфраструктурата на Израел, а много израелски иновативни компании са се установили и развили в Китай. Двете страни съвместно изградиха такива забележителни проекти като новото пристанище Хайфа, китайско-израелския иновационен парк Чангжу и китайско-израелския (Шанхай) иновационен парк. Иновациите се превърнаха в акцент и тласък на двустранните отношения. Китай е готов да задълбочи сътрудничеството с Израел в области като науката и технологиите, селското стопанство и здравеопазването и да разшири обмена и сътрудничеството с Израел в областта на културата, образованието, туризма, спорта и други области, така че да се положи солидна основа за приятелското обществено мнение между двете страни. Китай приветства Израел да участва активно в Глобалната инициатива за развитие.

Херцог каза, че Израел отдава голямо уважение на дългата история и прекрасната култура на Китай и искрено се възхищава на постиженията в развитието, постигнати от китайския народ под изключителното ръководство на президента Си Дзинпин. Израелският народ никога няма да забрави ценната помощ, която китайският народ оказа на еврейските бежанци. Израел твърдо се придържа към политиката на един Китай и се ангажира да задълбочава приятелските отношения между Израел и Китай. Израел е готов да се обедини с Китай, за да бъде успешно домакин на поредица от дейности, отбелязващи 30-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения и засилване на обмена и сътрудничеството в области като наука и технологии, иновации, икономика, селско стопанство и спорт.

- https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/zxxx_662805/202111/t20211118_10449814.html

На 8 април 2014 г. китайският президент Си Дзинпин проведе разговори с президента на Израел Шимон Перес в Голямата зала на народа. Двамата държавни глави направиха задълбочена размяна на мнения за развитието на китайско-израелските отношения и единодушно решиха да продължат двустранния приятелски обмен и сътрудничество за по-голямо развитие. Си Дзинпин изрази, че китайската и еврейската нация поддържат дългосрочни приятелски отношения. Китай е готов да продължи да поддържа обмен на високо ниво с Израел, да създаде китайско-израелски междуправителствен механизъм за икономическо и технологично сътрудничество възможно най-рано и да засили обмена и сътрудничеството в области като селско стопанство, енергетика, околна среда защита, образование, медицинско лечение и научни и технически иновации, така че непрекъснато да се задълбочава приятелството и сътрудничеството.

- https://www.mfa.gov.cn/ce/cebb/eng/zgyw/t1145335.htm

Финансовият и политически елит на Китай продължава да държи активи в чужбина след разкритията на Панамските документи, като близките на президента Си Дзинпин все още притежават имоти на стойност милиони долари в Хонконг, сочат последните доклади.

Хонконгският вестник Apple Daily в сряда публикува разкритие на луксозен имот, собственост на Джан Янан, същото име като племенницата на президента. Съществуването на имота беше съобщено от Bloomberg и The New York Times през 2014 г., като част от история, описваща широко разпространените деинвестиции от семейството на Си, след като той стана президент през 2013 г.

The Apple Dailyказаха, че роднините на бившия президент Ху Джинтао, бившия кмет на Пекин Джия Цинлин и члена на Политбюро Ли Джаншу остават инвестирани в луксозни квартири в града.

В него се цитира собствеността на Джанг Янан върху четири свързани частни къщи в луксозния Repulse Bay в Хонконг. RFA успя да потвърди, че собственикът на имота е вписан в поземления регистър на Хонконг като Джан Янан, използвайки същите знаци като племенницата на Xi.

„Разбира се, че членовете на семейството на Си Дзинпин идват в Хонконг, за да останат в тази вила в Repulse Bay“, пише изданието. „Репортерът забеляза от Lijing Road, че къщата и голямата градина са оградени от порта и стена, което прави невъзможно виждането отвън.

От страната на къщата от 1700 квадратни метра пред морето прозорците са затъмнени, "за по-добро уединение", пише вестникът.

Пазарната стойност се е удвоила до 300 милиона юана, откакто Джан го купи, се казва в него.

RFA също така проследи името на Джан Янан до Регистъра на компаниите в Хонконг, където тя е посочена като собственик на компания, наречена Jinyi, която от своя страна притежава апартамент на 38-ия етаж на Convention Plaza в Wanchai, недалеч от местоположението на 1997 г. предаване на Хонконг.

Обажданията до домофона в апартамента звъняха без отговор в сряда. Чистачка в жилищната сграда каза, че не са виждали някой да влиза или излиза от известно време.

През февруари 2017 г. китайският милиардер Сяо Джианхуа, който има връзки със семейството на Си, беше отвлечен от луксозния си апартамент в хотел Four Seasons в Хонконг от китайски агенти за обществена сигурност и отведен в континентален Китай.

Междувременно базираният в Пекин политически активист Джа Джиангуо заяви, че Хонг Конг отдавна е център за пране на пари за неправомерни печалби от Китай.

„Много корумпирани служители перат парите си в Хонконг, което със сигурност е идеалното място да скриете парите си“, каза Джа.

„Там има силно развита финансова система и много частни компании, за разлика от континентален Китай“, каза той. „Има и много бизнес връзки между Хонконг и континента, така че те намират връзка в Хонконг, за да изперат парите си за тях или да купуват имот с тях.

Свързаните с Китай офшорни компании, докладвани в Панамските документи от 2016 г., далеч надхвърлят броя на юридическите лица от други страни и региони по света.

Около 25 000 офшорни компании със собственици - или компании, или физически лица - от Китай бяха изброени в масов онлайн изтичане на данни от панамската адвокатска кантора Mossack Fonseca, според първоначалния анализ на данните.

От тях около 13 000 бяха проследими до Хонконг, който дълго време беше заподозрян като основен пункт за офшорни китайски средства, които отново влизат в страната като „преки чуждестранни инвестиции“.

Изтичането предизвика ударни вълни по целия свят, тъй като навиците за избягване на данъци на най-богатите хора в света бяха разкрити.

Но управляващата китайска комунистическа партия отговори, като прехвърли своята цензурна машина в преувеличен режим след изтичането на информация, забрани на новинарските издания да независимо отразяват историята и нареди изтриването на свързано съдържание от уебсайтове и платформи на социалните медии, докато нейните служители отхвърлиха запитванията за течовете като "безпочвени обвинения".

Докладвани от Wen Yuqing, Wong Siu-san и Lee Wang-yam за кантонската служба на RFA и Qiao Long за службата Mandarin. Преведена и редактирана от Луизета Мюди.

- https://www.rfa.org/english/news/property-10112018120802.html

Пекин [ Китай ], 8 декември 2021 г. (ANI): Нарушенията на Китай срещу неговите собствени международни ангажименти за свободата на мнението и изразяването им значително се увеличиха при настоящия режим.
Големият скок назад на журналистиката в Китай , доклад разкрива безпрецедентната кампания на репресии, водена от китайския режим през последните години срещу журналистиката и правото на информация в световен мащаб.
По-конкретно, докладът разглежда инструментите на режима за репресии срещу журналисти и влошаването на свободата на печата в Хонконг, който някога е бил модел за свобода на печата , но сега има все по-голям брой журналисти, арестувани в името на националната сигурност.
Докладът е на Репортери без граници (RSF) и също така разкрива как журналистите са принудени да станат рупор на Китайската комунистическа партия (ККП).
Според доклада, за да получат и подновят своите карти за пресата, журналистите скоро ще трябва да преминат 90-часово годишно обучение, частично фокусирано върху „Мисълта“ на Си Дзинпин .
Междувременно китайското правителство също разкри поредица от планове, които се смятат за допълнително консолидиране на контрола на ККП над медиите .
Пекин използва медиите като важен инструмент за утвърждаване на властта и засилване на своя наратив в международния дискурс.
Китай финансира учени, журналисти и експерти в чужбина, цензурирайки местнитемедии , като същевременно следят китайската диаспора в чужбина, съобщи The HK Post. (ANI)

- https://www.aninews.in/news/world/asia/china-continues-unprecedented-campaign-of-repression-against-media-under-xi-jinping20211208080542/?amp=1

Въпреки че китайската икономика върви толкова добре, защо Си Дзинпин забави пазарните реформи и увеличи всички правомощия в него? Защо той е толкова несигурен да постави милиони уйгури в концентрационни лагери в Синдзян?

Проф. Орвил Шел и други синолози вярват, че ККП остава дълбоко несигурна (и още повече лидери като Мао и Си), тъй като нейните лидери са наясно с „историческите задължения“ на партията и много злини, които тя е извършила срещу китайския народ и чужденците. Фанг Лиджи, китайски астрофизик, пише през 1990 г., че целта на ККП е да принуди китайското общество да „забрави истинската си история“. Тоталитарен контрол е необходим, за да се гарантира, че китайският народ не знае истинското лице и „излишъците“ на партията.

Например, около 60 милиона китайци загинаха по време на „Големия скок напред“ и Културната революция през 60-те и началото на 70-те години на миналия век, докато Мао експериментира с гротескните си идеи за колективизация и ликвидира своите критици. По същия начин хиляди загинаха, когато Дън Сяопин заповяда на танкове и войски, въоръжени с щурмови пушки, да стрелят по продемократичните демонстранти на площад Тянанмън през април 1989 г.

В антикорупционната кампания на Си Дзинпин от 2012 г. насам около 1,5 милиона от партиите, военните, публичните компании и други бяха убити, затворени или отстранени от работните си места без справедлив правен процес и много по политически причини.

- https://m.tribuneindia.com/news/comment/xi-jinping-chinas-chairman-of-everything-199980

На 16 юли 2018 г.  президентът Си Дзинпин в понеделник се срещна с президента на Световната банка Джим Йонг Ким в Пекин.

Приветствайки стабилното дългосрочно сътрудничество между Китай и Световната банка, Си каза, че Китай оценява Световната банка за подкрепата на инициативата "Един пояс, един път", насърчавайки увеличаването на капитала и реформите в акционерното участие през последните години и подобряването на представителството и силата на глас на нововъзникващите пазари и развиващи се страни, включително Китай.

„Световната банка е важна сила в защитата на многостранността и икономическата глобализация“, каза Си. „Китай е готов да задълбочи глобалното партньорство за развитие със Световната банка, да засили либерализацията и улесняването на търговията, съвместно да насърчава намаляването на бедността в световен мащаб и устойчивото развитие, да защити отворена световна икономика и да изгради общност на споделено бъдеще за човечеството.

Светът днес е глобално село. Въпреки постоянната поява на унилатерализъм и протекционизъм, смесените интереси и споделената съдба на различните страни и икономическата глобализация са неустоими, а печелившото сътрудничество представлява общата тенденция, подчерта Си.

„Развитието на Китай се облагодетелства от икономическата глобализация и либерализацията на търговията и допринесе много за глобалния икономически растеж“, каза Си. Ние се противопоставяме на фалшивите обвинения срещу Китай и твърдо ще защитим законните му интереси.

- https://www.mfa.gov.cn/ce/cgla//eng/topnews/t1577724.htm

Прословутите евтини китайски работници вече са по-високо платени от българските. Това показа сравнение, направено от в. "24 часа".
Минималната месечна работна заплата в Китай е 264 долара, а в Индонезия е 228 долара. Българската минимална работна заплата, въпреки че бе увеличена от началото на тази година до 310 лв. на месец, при вчерашния курс на долара е равна точно на 206 долара и 24 цента.
За да се изравним с китайците, нашата минимална заплата трябва да стане 397 лв. Всъщност най-ниското възнаграждение в България е по-малко и от това в страни като Тайланд (240 долара), Малайзия (297 долара) и Филипините (329 долара).

- https://petel.bg/m/index.php?action=view&id=45479&opinion=

Изненадващи факти за китайската икономика:

- Китай е по-голям вносител на американски селскостопански продукти от Канада и Мексико.
Страната е водещият пазар за износ на такива стоки от Щатите, изпреварвайки съседките ѝ Канада и Мексико. А соята представлява над половината от вноса на Китай.

- Китай е на второ място в света по брой на милиардерите.
Те са общо 388 души или малко повече от наполовина на броя им в Щатите - 680. Също така милиардерите там растат с най-бързи темпове в света - през 2017 година те са се увеличили с 55 души, а през миналата - с 49 души.

- https://www.google.com/amp/s/money.bg/economics/7-iznenadvashti-fakta-za-kitayskata-ikonomika.html%3famp=true image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 918737
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930