Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:21 - АНГЕЛА МЕРКЕЛ - КОМСОМОЛСКА СЕКРЕТАРКА ПО ПРОПАГАНДАТА И АГИТАЦИЯТА В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ И ТОТАЛНА ЕВРЕЙСКА ПОДЛОГА
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 313 Коментари: 1 Гласове:
0



Каква е нетната стойност на Ангела Меркел?

Ангела Меркел е немски политик и бивш изследовател, чиято нетна стойност е 11,5 милиона долара. 

- https://www.celebritynetworth.com/richest-politicians/angela-merkel-net-worth/?amp=1

На 24 октомври 2019 г.  Световният еврейски конгрес даде най-високото си отличие, наградата Теодор Херцл, на германския канцлер Ангела Меркел. 

- https://www.worldjewishcongress.org/en/news/angela-merkel-deserved-the-world-jewish-congress-award-and-heres-why-11-5-2019

Ангела Меркел говори свободно руски. Меркел научи руски в училище . След това тя стана трикратен шампион в състезанието по руски език в Източна Германия.  Учи физика в университета Карл Маркс в Лайпциг.

- https://www.iamexpat.de/expat-info/german-expat-news/7-things-you-probably-didnt-know-about-angela-merkel

Областен отдел на Християндемократическата партия (CDU) на Ангела Меркел получи 28 000 евро (33 114 долара) от държавната азербайджанска петролна и газова компания Socar в нарушение на германските правила за дарения на партии, консорциум от обществени радио- и телевизионни оператори NDR, WDR и всекидневника  Sьddeutsche Zeitung докладвано.

Случаят отново поставя под въпрос връзките между някои консервативни политици и южнокавказката република, чийто лидер, президентът Илхам Алиев, беше критикуван от правозащитни организации.

Според доклада две плащания, едно от 3 000 евро и едно от 25 000 евро, са депозирани от базирания в Германия клон на Socar по сметката на областната асоциация на CDU във Франкфурт в края на февруари 2012 г.

Аферата предизвика четиригодишен правен спор с органа на парламентарната администрация зад кулисите, се казва в доклада, тъй като германското законодателство забранява на партиите да получават дарения от страни извън ЕС.

- https://m.dw.com/en/angela-merkels-cdu-party-received-donations-from-azerbaijan/a-41117176

„Искам да използвам тази възможност, за да подчертая, че темата за сигурността на Израел винаги ще бъде от централно значение и централна тема на всяко германско правителство“, каза тя, заставайки до Бенет.

Междувременно Бенет описа Меркел като голям приятел на Израел и похвали отношенията между двете страни.

„Връзката между Германия и Израел е била силна, но във вашия мандат никога не е била по-силна“, каза Бенет.

"Това се превърна в нещо повече от просто съюз. Това се превърна в истинско приятелство благодарение на вашето ръководство. Очакваме с нетърпение да го засилим още повече в бизнес отношенията, науката, образованието, здравеопазването и разбира се, в областта на сигурността."

- https://amp.dw.com/en/merkel-touts-germany-israel-relations-at-bennett-meeting/a-59460583

Руският президент Владимир Путин благодари в четвъртък на бившия германски канцлер Ангела Меркел за "многогодишно ползотворно сътрудничество", се казва в изявление на Кремъл.

В телефонен разговор руският президент също похвали приноса на Меркел за развитието на двустранните отношения, се казва в изявлението.

„От своя страна Ангела Меркел, изразявайки благодарност към президента на Русия за съвместната работа, пожела успех в установяването на диалог с новия ръководител на германското правителство Олаф Шолц“, се добавя в съобщението.

Путин каза, че Меркел винаги ще бъде добре дошла, ако реши да посети Русия.

- https://www.aa.com.tr/en/world/putin-thanks-merkel-for-fruitful-cooperation/2443205

През септември 2019 г. главният икономически съветник на Ангела Меркел, Ларс-Хендрик Рьолер, се срещна с делегация от разплащателната група Wirecard, която по това време все още се смяташе за една от най-успешните технологични компании в Германия.

Един от посетителите на г-н Рьолер в канцеларията в Берлин беше Буркхард Лей, стратегически съветник на Wirecard и бивш главен финансов директор. Година по-късно г-н Лей е в полицейския арест, обвинен в измама, присвояване и манипулиране на пазара. Той отрича всякакви неправомерни действия.

Срещата подчерта изключителния достъп, на който групата за плащания се радваше до водещите лица, вземащи решения в Германия до малко преди колапса си това лято - достъп, който блесна неумолимо влиянието на лобистите върху германската политика.

Wirecard се превърна в най-зрелищния случай на финансови злоупотреби в следвоенната германска история. Но сега бързо се превръща и в политически скандал. По-рано този месец Бундестагът реши да започне пълно парламентарно разследване на аферата, гарантирайки, че тя ще продължи да улавя заглавията и през 2021 г. – година, когато германците отиват да гласуват, за да изберат нов парламент – и потенциално да хвърли сянка върху това на Ангела Меркел последните месеци като канцлер .

Една от ключовите области на интерес за депутатите е защо властите изглеждаха толкова бавни да осъзнаят сериозността на ситуацията в Wirecard. Срещата на Rцller-Ley се състоя месеци след като подателите на сигнали изразиха сериозни опасения относно измами в процесора на плащания, което предизвика полицейско разследване в Сингапур. Членове на германското правителство – включително самата г-жа Меркел – продължиха да лобират за Wirecard, въпреки нарастващите съмнения относно счетоводните практики.

За опозиционните партии в Германия политическите неуспехи са особено внушителни. Много депутати изтъкват Олаф Шолц, финансов министър и кандидат на социалдемократите за канцлер на изборите за Бундестаг догодина, който ръководи както BaFin, така и звеното за финансово разузнаване, германската агенция за борба с изпирането на пари. ЗФР беше подложено на критики за това, че не е предадело на германската прокуратура десетки доклади за подозрителна дейност, свързани с Wirecard.
Wirecard някога беше разглеждан като рядка немска история за технологичен успех. През 2018 г. тя замени Commerzbank в престижния индекс Dax и година по-късно мечтае да поеме Deutsche Bank . Но тази фантазия се разплита през юни този юни, когато призна, че 1,9 милиарда евро в брой липсват от сметките му. В рамките на една седмица Wirecard се срина в несъстоятелност и 13 милиарда евро на фондовата борса бяха унищожени.

Най-малко седем от бившите му топ мениджъри са заподозрени в организиране на престъпен рекет, който е измамил кредиторите за 3,2 милиарда евро. Четирима души са задържани в полицията, а Ян Марсалек, избягалият бивш заместник-командир на Wirecard , е в списъка на най-издирваните на Интерпол.

Не само г-н Шолц и финансовото министерство са подложени на проверка за аферата Wirecard. Г-жа Меркел също е в светлината на прожекторите.

На 3 септември миналата година тя получи посещение от бивш колега, Карл-Теодор цу Гутенберг, според хронологията на контактите, предоставена от канцеларията. Някога той беше министър на отбраната на Германия, но беше принуден да подаде оставка през 2011 г. заради скандал за плагиатство в докторската му дисертация. Сега той работи за консултантска фирма Spitzberg Partners: един от клиентите й беше Wirecard.

Г-н zu Guttenberg повдигна Wirecard в разговора си с канцлера и малко след това изпрати имейл на съветника си г-н Rцller, за да каже, че Wirecard планира да навлезе на китайския пазар чрез придобиване на китайска компания за разплащания, базираната в Пекин AllScore Financial, и се нуждае от одобрението на регулатор, Народната банка на Китай.

Няколко дни по-късно г-жа Меркел отлетя на държавно посещение в Китай и, докато беше там, спомена Wirecard и планираното придобиване. След пътуването г-н Рьолер пише на г-н цу Гутенберг, обещавайки „по-нататъшна политическа подкрепа“, според графика на канцлерството. Wirecard обяви придобиването на AllScore , който дойде с цена до 109 милиона евро, в началото на ноември 2019 г.

- https:///content/81779b15-7b1d-404f-b523-d61510397dd4


Ангела Меркел – германската канцлерка. Но коя е тя всъщност? Може би по-точно: Коя беше тя? Като жена израснала в комунистическата Източна Германия, тя смущава мнозина в Западна Германия особено с това, че е напълно непозната. И с някой очевидни неща – нейните биографи. Авторите на най-новото обемисто проучване я описват като по-близка до комунистическия апарат отколкото се смяташе по-рано. На практика – като убедена социалистка. Баща й – Хорст Кестнер, е бил протестански пастор, който ръководел семинария. Тя е израснала в малкото градче Темплин. Била паметлива и учението я увличало. Но в комунистическата Източна Германия не допускали в университетите непременно онези с висок бал, а тези, които имали правилно отношение към партийната идеология. Наред с други 95 на сто от източногерманците тя постъпила в редовете на Комсомола. Целта на Младежката комунистическа организация била да превръща младите хора във верни, класове убедени социалисти. Всеки, който е отказвал присъединяване към Комсомола, го очаквало трудна съдба с ограничени преспективи. Ако искахте по време на комунизма да завършите училище, да влезете в университет и да станете учен, нямахте особен избор, освен да се влеете в Комсомола и да бъдете политическе деен – активист. Няма заобиколен начин. Това е основно изискване. Разрешили на Ангела Меркел да защити кандидатска десертация по физика в Академията на науките в Източен Берлин. Но тя платила цена за това. Предложили й доброволно да заеме поста на секретар по агитацията и пропагандата на комсомолската организация в Института.
Понастоящем ,,секретар по пропогандата и агитацията“ звучи твърде злокобно. Особено за нормалните хора на Изток. В отговор на обвиненията, Меркел призна, че е била секретарка в Комсомола. Но твърди, че не е отговаряла за агитацията и пропагандата, а за културата. Реално няма разлика. Меркел също така призна, че е членувала във Федерацията на провсъюзите, и във Дружеството за германо-съветска дружба.

- https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=149536786920669&id=100055930453195 image



Гласувай:
0



1. germantiger - не само еврейска А И РУСКА ПО...
03.03.2022 01:22
не само еврейска

А И РУСКА ПОДЛОГА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 918011
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930